Камбоџа е уште една интересна земја во Југоисточна Азија која што нуди доста интересни места за посета, но сепак она најпознатото останува Ангкор Ват. Навистина се доживува некое посебно и уникатно искуство кога чекорите меѓу храмовите кои ги има насекаде, па дури и низ огромните корења на дрвјата. А додека се движите од еден храм […]

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram
Follow by Email
LinkedIn
Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram
Follow by Email
LinkedIn

Phu Quoc е омиленото плажа место на скоро сите патувачи кои ја прават големата Виетнамска тура. Па така беше и со нас, го оставивме островот за при крај, да се одмориме од напорното патување. Островот е доста развиен и тука ќе најдете сè што ви треба: плажи, резорти, хотелчиња, ресторани, пазари и продавнички. Како да […]

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram
Follow by Email
LinkedIn
Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram
Follow by Email
LinkedIn

Хо Ши Мин или како што многумина сеуште го нарекуваат со старото име Сајгон, со своите 8 милиони жители е најголемиот град во Виетнам. 8 милиони жители плус по две три моторчиња по човек ќе добите навистина голема бројка на моторчиња и луѓе. И навистина градот е познат по тоа што има тродупло повеќе моторчиња […]

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram
Follow by Email
LinkedIn
Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram
Follow by Email
LinkedIn

Turin is one of the biggest cities in the north part of Italy. It was the first capital of Italy and home of the Italy’s royal family Savoia. Today Turin is also very famous, not only because of being industrial city but also because of the rich history and culture and the huge offer of […]

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram
Follow by Email
LinkedIn
Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram
Follow by Email
LinkedIn

Hanoi is the capital of Vietnam, with “only” 7 million people. I am coming from a country with 2 million people, so this was definitely a really chaotic place to stay for me. Our flight from and to Vietnam was right from here. Mostly all the international flights to Vietnam are to Hanoi or Ho […]

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram
Follow by Email
LinkedIn
Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram
Follow by Email
LinkedIn

Кратка историја за Хои Ан Градот во 17 и 18 век бил едно од најзначајните пристаништа во Југоисточна Азија, па токму поради тоа тука поминувале разни трговци од најразлични земји (Кинези, Јапонци, Холанѓани) а некои и останувале и си граделе свои куќи. Па токму затоа и е познат градот, по разновидната архитектура, како отпечаток на […]

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram
Follow by Email
LinkedIn
Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram
Follow by Email
LinkedIn

Понекогаш навистина сакам да раскажувам приказни, особено за вакви мали магични местенца како Там Кок. Плус и имево некако ми се чини како да е излезено од некоја приказна. Там Кок е всушност мало селце кое што се наоѓа во регионот Нинх Бинх на околу 100 км оддалеченост од главниот град Ханој. Обично најголем дел […]

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram
Follow by Email
LinkedIn
Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram
Follow by Email
LinkedIn

In this post I will suggest you my top 5 vegan and vegetarian dishes from our Macedonian traditional food  Have you ever heard that traveling in the Balkans sometimes can be difficult especially for vegan people? Maybe yes, but not in Macedonia. In Macedonia you will find vegan or vegetarian version of almost all traditional […]

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram
Follow by Email
LinkedIn
Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram
Follow by Email
LinkedIn

Заливот Халонг е дефинитивно едно од најтуристичките места во Виетнам. Местово од 1994 година е под заштита на УНЕСКО и е едно од новите 7 светски природни чуда. Има околу 2000 варовнички островчиња. Буквалното значење на зборот Ха Лонг е “место каде што змејот слегува во морето”. Како се создале овие островчиња? Ќе ви раскажам […]

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram
Follow by Email
LinkedIn
Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram
Follow by Email
LinkedIn

If your next destinations are Vietnam and Cambodia and you are wondering where to stay and which place to book than you should read this post. This was our choice and we are more than satisfied 🙂 1.The number 1 is for Pu Luong Retreat, located in the National Park of Pu Luong, great choice […]

Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram
Follow by Email
LinkedIn
Please follow and like us:
Facebook
Facebook
Instagram
Follow by Email
LinkedIn